Omsatte 83 miljoner men tvingas ge upp – går i konkurs

"Var det enda alternativet".

E-handlaren 3DVerkstan specialiserade sig på allting inom 3D-skrivare, med tillbehör och tjänster. En affär som omsatte 83 miljoner under 2021, men också förde med sig en förlust, efter finansiella poster, på 863 000 kronor.

Det sistnämnda verkar ha blivit värre under 2022, för nu meddelar bolaget att de försatts i konkurs. Nu sätter man hoppet till att någon vill plocka på sig konkursboet och driva rörelsen vidare.

Annons

Det är med stor sorg som vi meddelar vår konkursansökan för 3DVerkstan Nordic AB den 21 april. Vi tror dock starkt på att bolaget har en ljus framtid och kan fortsätta att leverera bra produkter och tjänster till sina kunder under rätt köpare, skriver de i ett pressmeddelande.

Bolaget har under de senaste åren ställt om verksamheten från distribution till direktförsäljning, expanderat till Danmark och jobbat för att minska kostnader och öka försäljningen. Det menar man borgar för en positiv framtid, för den som är villig att ta över.

Samtidigt åkte man på tunga smällar, som blev för tunga att bära i slutänden.

Tyvärr svalnade marknaden under fösta kvartalet och några oväntade bakslag kring våra affärer gjorde sommarmånaderna mer utmanande än förväntat. Efter noggrant övervägande kom vi fram till att en konkurs var det enda alternativet, skriver man vidare.

Annons