Omsatte över 100 miljoner – nu går e-handelsjätten i konkurs

Trots stålbad och rekonstruktion.

Ehandel.se har tidigare rapporterat att Nordic Netstores, koncernen bakom Jakt.se, Fiske.se och Hund.se, kämpat för sin överlevnad. E-handlaren tvingades i somras till rekonstruktion men nu står det klart att det inte räckt till för att rädda bolaget.

LÄS ÄVEN: Konkursansökan mot jätten – spelet bakom kulisserna

Annons

På sina tre e-handelssajter skriver Sundsvallsföretaget att bolaget är försatt i konkurs på egen begäran från och med i dag den 27 november. Det går inte heller längre att beställa via någon av de tre hemsidorna Jakt.se, Fiske.se och Hund.se.

Vi hoppas att verksamheten inom kort lever vidare med nya ägare. Vid intresse att förvärva verksamheten, kontakta advokatbyrån Kaiding, skriver Nordic Netstores i ett meddelande som publicerats på sajterna.

Förlusterna ökade

Nordic Netstores växte snabbt mellan 2018 och 2020, men under 2021 sjönk försäljningen från 115 till 102 miljoner kronor. Samtidigt som man gjorde en förlust, efter finansiella poster, på -5,6 miljoner.

Under 2022 dalade försäljningen ytterligare till 83,9 miljoner medan förlusten ökade till -6,5 miljoner kronor, och enligt bolaget har man nu slut på kapital.

Annons