Omsätter över miljarden – nu lämnar e-handlarna Klarna

"Inte bara en leverantör av betaltjänster".

I förra veckan meddelade XXL att man lämnar Klarna för Walley. Nu är det dags för nästa e-handlare att följa i sportjättens hjulspår.

LÄS ÄVEN: XXL byter betallösning – lämnar Klarna: ”Helt avgörande”

Annons

Skruvat och Bythjul, som är en av Nordens största e-handlare inom sina respektive nischer, meddelar nämligen att de valt att krita på ett samarbetsavtal med Qliro.

De är inte bara en leverantör av betaltjänster, utan en strategisk samarbetspartner som delar vår vision om att skapa branschens bästa kundupplevelse. Vi ser fram emot att genomföra gemensamma initiativ som syftar till befästa vår position som marknadsledare i Norden, säger Claes Kjelldorf, vd för Skruvat och Bythjul, i en kommentar.

Rullar över i höst

Skruvat och Bythjul ingår i den internationella koncernen Mobivia Groupe och omsatte under 2022, det senaste redovisade verksamhetsåret, tillsammans över 1 miljard kronor.

De nya avtalen inkluderar Qliro Checkout för att hantera både Pay Now samt Pay Later-volymer, och kommer att processas inom Qliros betaltjänst Unified Payments. E-handlarna förväntas gå live på Qliros plattform senast under det tredje kvartalet 2024.

I linje med vår strategi att växa inom affärsområdet Payment Solutions är vi entusiastiska över att välkomna både Skruvat och Bythjul till Qliros plattform. Genom vår checkout-lösning ser vi fram emot att stötta handlarna med viktiga funktioner för optimerad konvertering och ökad merförsäljning samt för att skapa långsiktiga kundrelationer, säger Christoffer Rutgersson, vd för Qliro.

LÄS ÄVEN: Tre e-handlare lämnar Klarna – hit går de istället

Annons