Oscar Jacobson storsatsar på e-handel – tar in välkänd VD

NellyMan och Members grundare.

I mitten på förra året lämnade det 117-åriga herrmodemärket Oscar Jacobsons dåvarande vd David Thunmarker sin post efter cirka två år. Då klev Roger Tjernberg, arbetande styrelseordförande i bolaget, in och tog över som tillförordnad vd. Men nu har man funnit en efterträdare.

LÄS ÄVEN: Oscar Jacobsons styrelse avsätter VD:n

Annons

Den som tar sig an vd-uppdraget och rollen som koncernchef för Oscar Jacobson är Richard Woodbridge. Han kommer närmast från rollen som operativ chef för mobilspelbolaget Leo Vegas. Dessförinnan har han även varit operativ chef inom Ellos Group och Nelly.com samt grundat åväl Members.com som NellyMan.com.

Efter att ägnat stora delar av min karriär till att arbeta med en modebransch under digitalisering, hoppas jag att min erfarenhet och kunskap kommer väl till pass i Oscar Jacobson. Oscar Jacobson har idag en otroligt stark produkt och varumärke med en unik kombination av kvalité, modegrad och pris, och som mångårigt trogen kund ska det bli ett privilegium att få arbeta med ett varumärke som jag tror så mycket på, säger Richard Woodbridge i ett pressmeddelande.

Oscar Jacobson meddelar att företaget vill öka sitt fokus på den digitala handeln, och det ska Richard Woodbridge hjälpa företaget med. Han kliver in i sin nya roll i juni.

Vi är väldigt glada att kunna knyta Richard till vårt företag som ny vd. Richard står för en spetskompetens inom digital och omni-handel som kompletterar vår verksamhet väldigt bra, säger Roger Tjernberg och fortsätter:

Richard har bevisat sig som en bra ledare med förmåga att balansera rollen som entreprenör och förvaltare, något som gör honom till den perfekta kandidaten att leda ett Oscar Jacobson i tillväxt in i ett nytt decennium och detaljhandelslandskap under förändring.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!