Outdoor-koncernen i nya händer – ”det är oerhört positivt”

Nu laddar de för expansion.

WeSports AB och GOB Invest kliver in som nya ägare i Nordic Outdoor & Sports Group AB (Nordic OSG), som driver OutdoorExperten, Skistart, MultiTriathlon och Climbing247. Det meddelar bolagen i dag. Även grundarna till Skistart kommer att vara kvar i den nya ägarkretsen.

Det är oerhört positivt för Nordic OSG att nu förenkla sin ägarstruktur samt få in en snabbt växande ägare inom segmentet sport och fritid som WeSports. Det kommer ge stora möjligheter till att ge våra kunder ett bredare och mer relevant produktutbud samt skapa synergier inom flera områden, säger Göran Bronner, ordförande i Nordic OSG, i ett pressmeddelande.

Annons

Tanken är nu att den bolaget ska expandera ytterligare med de nya ägarna på plats.

Med ett rekordkvartal bakom oss lägger detta grunden för en fortsatt expansion som kommer att komma våra kunder tillgodo. Vi har för avsikt att fördjupa och förbättra vårt produktutbud samtidigt som bolaget nu tillförs nya produktområden, säger Johan Rehnström, vd och en av grundarna bakom Skistart.

WeSports, som sedan tidigare ägnar sig åt e-handel för cyklar, träningsredskap, hockeyutrustning och mobilitiet, breddar nu sitt utbud rejält inom sport och fritid.

Vi är väldigt glada att genom partnerskapet med GOB Invest och grundarna till Skistart kunna räkna in vad vi anser är den ledande aktören i Sverige och Norden inom e-handel för outdoor, klättring och längdskidåkning till WeSports-familjen, säger Lars Lindgren, grundare till WeSports.

LÄS ÄVEN: Vinterexplosion: De ökade med över 10 miljoner på 1,5 månad

Annons