Outnorth dubblar lagret: ”Beklagar att medarbetare påverkas”

"Har blivit allt mer påtagligt".

Den nordiska outdoor-jätten Outnorth har haft en imponerade tillväxt under de senaste åren. I fjol ökade omsättningen med 33 procent och landade på 711 miljoner kronor samtidigt som man vände resultatet till vinst. Nu berättar företaget att den starka tillväxttakten har fortsatt även i år. Företaget avslöjar dock inte några siffror men konstaterar att försäljningen har hittills varit "rekordstark".

LÄS ÄVEN: PatronerOla lämnar Outnorth – ”Har varit tre skitbra år”

Annons

I samband med den ökade försäljningen ökar även kraven på att kunna leverera större kvantiteter på lika kort tid. Därför kommer Outnorth snart att flytta från de nuvarande lagerlokalerna i Växjö till nya, dubbelt så stora, lokaler i Göteborg.

Vi befinner oss i en väldigt expansiv fas och behovet av mer yta och ett strategiskt placerat lager har blivit allt mer påtagligt. Med det nya lagret skapar vi förutsättningar för att möta den växande efterfrågan och får samtidigt en mer effektiv, långsiktig och miljömässigt hållbar lösning för våra leveranser och vår lagerhållning, säger Harald Ennen, vd för Outnorth, i ett pressmeddelande.

Det nya logistikcentret har en yta om 19 000 kvadratmeter och ligger i Hisingen Logistikpark och kommer att serva kunder i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland. Inflyttningen beräknas ske i april nästa år.

Lagerflytten blir ett stort och viktigt steg i vår fortsatta tillväxtresa i Norden och i Europa. I Göteborg får vi optimala möjligheter att ytterligare förbättra och investera i logistik och lager, och kan samtidigt dra nytta av närheten till våra koncernsyskon som befinner sig i liknande utvecklingsfaser som vi gör, säger Harald Ennen.

Företaget avslöjar inte vad som kommer att hända med lagerpersonalen i samband med flytten, men skriver att man har "inlett fackliga förhandlingar gällande de tjänster som påverkas".

Outnorths huvudkontor och den fysiska butiken i Växjö kommer dock inte att få hänga med till Göteborg, däremot kommer företaget att flytta in i en ny fastighet i Växjö i november.

Jag är glad över att Växjö är och förblir hjärtat i vår verksamhet, men beklagar samtidigt att flera duktiga och uppskattade medarbetare dessvärre påverkas av flytten till Göteborg, säger Harald Ennen.

Annons
Annons