Outnorth satsar på robotar: ”Vill förbättra leveransförmågan”

"Växer kraftigt".

I höstas avslöjade outdoorjätten Outnorth att man planerar att flytta från sina lagerlokaler i Växjö till nya, dubbelt så stora, lokaler i Hisingen i Göteborg. Anledningen är att bolaget helt enkelt behöver mer yta men också "ett mer strategiskt placerat lager".

Lagerflytten blir ett stort och viktigt steg i vår fortsatta tillväxtresa i Norden och i Europa. I Göteborg får vi optimala möjligheter att ytterligare förbättra och investera i logistik och lager, och kan samtidigt dra nytta av närheten till våra koncernsyskon som befinner sig i liknande utvecklingsfaser som vi gör, sa Harald Ennen då.

Annons

LÄS ÄVEN: Outnorth dubblar lagret: ”Beklagar att medarbetare påverkas”

Sagt och gjort. Nu har Outnorth investerat, för första gången, i AutoStore från Element Logic, som ska automatisera det nya lagret. Mer exakt har företaget plockat in 95 000 backar med tillhörande robotar och portar för inlagring och plock.

Vi kände väl till AutoStore-systemet och Element Logic eftersom vi ingår i Egmont-koncernen, där exempelvis Jollyroom redan har installerat detta robotsystem, säger Harald Ennen, vd för Outnorth, i ett pressmeddelande.

Vi ser att detta är en väldigt bra lösning när man växer kraftigt som vi gör och samtidigt vill förbättra leveransförmågan till kunderna.

Det nya logistikcentret har en yta om 19 000 kvadratmeter. Outnorth siktar på att nu kunna nå kunder i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland ännu bättre från sitt nya läge.

Annons