Över 600 anmälda till CDON:s rymdresa – ”kan innebära dödsfall”

Men var lugn - resan finns inte.

Totalt 617 personer har anmält intresse för CDON:s Black Friday-erbjudande om en resa till rymden. Företaget hade i samband med årets Black Week slagit sig ihop med uppelvelseföretaget Go Dream och lagt ut en rymdresa till försäljning med tio procents rabatt. Det innebar att det gick att få en resa till rymden, inklusive astronautträning och fem nätter på lyxhotell i USA för den nätta summan av 2 640 000 kronor minus tio procent.

Rymdresan har varit otroligt populär bland våra kunder. Vi har haft nästan 120 000 sidvisningar i Sverige, säger Kristoffer Väliharju, vd på CDON, i ett pressmeddelande.

Annons

LÄS ÄVEN: CDON säljer rymdresa - startade Black Days i söndags 

"Inga kommersiella rymduppdrag"

Av de 610 personerna som anmält sitt intresse är 302 personer svenskar. De har nu slussats vidare till Go Dream, som av allt att döma ställer de anmälda i någon form av kö. För att komma på frågan måste man vara över 18 år och ha en "frisk och normal fysik".

De som fått en plats i kön gör dock klokt i att vänta lite med att packa rymdväskan. För närvarande finns det nämligen inga tillgängliga rymdresor.

För närvarande erbjuds inga kommersiella rymduppdrag. När detta blir möjligt väljer GO DREAM en leverantör, skriver företaget i sina villkor.

Presentkortsinnehavaren accepterar att det kan vara väntetid hos leverantören. Således kan GO DREAM inte garantera en specifik avgång, fortsätter företaget.

"Sker på egen risk"

Att det inte finns någon tillgänglig resa har dock inte hindrat Go Dream från att sammanställa en text om vad företaget tar ansvar för - eller snarare inte tar ansvar för - i händelse av olyckor. Bolaget uppmanar också sökande att kolla upp vad som ingår i deras försäkring innan de deltar i resan.

OBS: Deltagande i Rymdresan kan innebära risker för personskada, inklusive dödsfall. Leverantören gör sitt bästa för att minimera denna risk, men deltagandet i Rymdresan, utbildning och andra aktiviteter med anknytning till Rymdresan sker på egen risk, upplyser Go Dream.

När presentkortsinnehavaren väl har godkänts av rymdreseleverantören, det vill säga att presentkortet har aktiverats, finns det ingen återvändo. Åtminstone om man vill ha sina pengar tillbaka.

Annons

Rätten till ersättning skall inte tillämpas om presentkortsinnehavaren har godkänts till väntelistan till leverantören.

Vi frågade CDON ifall det fanns någon begränsning för hur många rymdresor samarbetet med Go Dream kunde resultera i.

Det finns ingen övre gräns. Det man köper är en plats på väntelista hos Virgin Galactic. Det finns en möjlighet att de stänger väntelistorna men Go Dream tar inga pengar från kunden förrän de är säkra på att de har fått en plats på listan. De har nyligen haft en testkörning som gick bra och hoppas i 2021 att de kan börja sända privatpersoner upp i rymden, skriver Sabina Schött, presskontakt på CDON, i ett mejl till redaktionen.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!