På väg mot 200 miljoner – han blir ny VD: ”Känns superspännande”

Lämnar CDON.

E-handelsföretaget Skapamer, som ägs av Aller media, har lagt ett framgångsrikt 2020 till handlingarna. Bolagets omsättning ökade med 66 procent till över 67 miljoner kronor och under året expanderades verksamheten till Danmark och Norge. Företaget tar nu sats mot milstolpen 200 miljoner i omsättning och passar i samma veva på att ta in en ny vd. Den som får uppdraget att leda bolaget framöver är Rasmus Jung Demse, som närmast kommer från CDON.

Det känns superspännande. Skapamer är ett bolag som befinner sig på en stark tillväxtresa och jag är övertygad om att jag med min bakgrund kan hjälpa bolaget att ta nästa steg, säger Rasmus Jung Demse till Ehandel.

Annons

Vad är nästa steg?

Allt pekar på en fortsatt stadig tillväxt. När jag tillträder i augusti kommer jag att börja med att titta på strategiarbetet och vad som händer framåt. Men det är ingen hemlighet att kundupplevelsen är det jag brinner för.

Rasmus Jung Demse var fram till nyligen Chief Product Officer på CDON, där han ingick i ledningsgruppen och hade ansvaret för just kundupplevelsen och företagets digitala plattformar. En av hans ambitioner med Skapamer - som han menar är väldigt framgångsrika i att förmedla glädje i skapande - ska förmedla samma glädje när det kommer till köpupplevelsen på sidan.

Allt från sajten och produkterna till checkouten och leveransen ska präglas av samma lustfylldhet.

Pandemin har fört med sig ett starkt intresse för inredning och många e-handlare inom hemsegmentet har rapporterar fina försäljningssiffror efter de senaste året. Men alla vill inte alltid köpa nytt. Tvärtom syns en växande trend av att tänka cirkulärt och att göra om sådant man redan har.

"Vi har blivit mer kreativa"

Rasmus Jung Demse tar upp att skapa själv-trenden egentligen syns överallt. Man gör egen inredning, tillverkar presenter, lägger in mat, stickar tröjor och så vidare.

Dels handlar det om pandemin men vi blir också mer och mer medvetna om miljön och vår planet. Det finns ett starkt fokus på att exempelvis återvinna material och skapa mer själv. På ett sätt tror jag att vi har blivit mer kreativa.

Jung Demse efterträder då Skapamers ena grundare Carl Fenson på vd-posten. Fenson och den andra grundaren Elias Holmer kommer att kvarstå som konsulter i Skapamer under en övergångsperiod.

Annons

Företagets nya vd tillträder den 16 augusti i år.

Nu har jag sommarlov och fokuserar på att renovera och pyssla på hemmaplan samtidigt som jag förbereder mig för det nya jobbet på bästa sätt.

LÄS ÄVEN: Svenska miljardbolaget storsatsar på e-handel - köper nätbutik

Annons