På väg mot nytt miljonrekord: ”Tagit ett rejält kliv framåt”

Försäljningen rusade i pandemin.

Det Stockholmsbaserade kosttillskottsbolaget Elexir Pharma firar ett färskt ATH-rekord som man slog under oktober månad, samtidigt som företaget meddelar att man redan nu har krossat fjolårets helårsförsäljning.

Elexir Pharma grundades år 2000. Idag säljs företagets produkter via återförsäljare runt om i Norden, bland annat hos Meds, Kronans Apotek och Bodystore.

Annons

Under 2019 ökade omsättningen med 37 procent och landade på 44,6 miljoner kronor. Rörelseresultatet (EBIT) steg med 75 procent och summerades till cirka 8 miljoner kronor.

I år var siktet inställt på ett omsättningsmål om 58 miljoner kronor, men det kommer bolaget att behöva justera. Ackumulerat, från och med januari fram till sista oktober, har bolaget ökat med 26 procent.

Ha i åtanke att siffran +26 procent är ett ackumulerat resultat fram till sista oktober. Just nu, fram till förra veckan, ligger vi på drygt 54 miljoner kronor det vill säga cirka +38 procent, skriver företagets marknadschef Nils Lindgren till Ehandel.

Enligt Elexir Pharma har försäljningstillväxten påverkats av pandemin. Redan i mars månad, när viruset tog fart, ska försäljningen av kosttillskott skjutit i höjden.

Företagets grundare och vd Jimmy Månsson tillägger att bolaget även har gynnats av två starka rekryteringar. Idag består företaget av totalt nio anställda.

Vi har tagit ett rejält kliv framåt under 2020, i form av fler nya kompetenta medarbetare inom marknadsföring och produktutveckling. Vi har även flyttat in i nya fräscha lokaler i Alvik Strand vilket har gynnat oss internt, samt satsat på nya produkter, säger Jimmy Månsson.

Vi har stora planer för 2021 och ser fram emot starka marknadskampanjer och bra samarbeten tillsammans med våra fantastiska återförsäljare.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!