Padel-utmanarens megaökning med 130 procent: ”Stora satsningar”

Danjal Kanani och Joakim Lundell ombord.

Under 2020 lanserades Techton of Sweden, ett Uddevalla-baserat e-handelsföretag som tillverkar padelrack och tillbehör. Företagets produkter säljs via den egna e-handelssajten och genom flertalet återfösäljare.

Nu har bolagets senaste räkenskapsår summerats. Enligt rapporten har intäkterna ökat med över 130 procent och landat på drygt 1,1 miljoner kronor. Det var influencer marketing-branschtidningen Influens.se först att rapportera om.

Annons

Under 2021 har det genomförts stora satsningar på vår e-handel som resulterat i ökad försäljning i våra egna kanaler. Dessutom har vi ingått avtal med flera stora återförsäljare runt om i Sverige, skriver Felix Lehner, medgrundare och vd, i rapporten.

"Stora satsningar" kan vara anledningen till ett belastat rörelseresultat, som i Techtons fall har backat under perioden. Året tidigare låg vinsten på 144 000 kronor, men har under 2021 vänt till en förlust på -117 400 kronor.

Efter räkenskapsåretsslut - i januari 2022 - har influencerduon Danjal Kanani och Joakim Lundell klivit ombord hos Techton of Sweden. De ska arbeta med marknadsföring av varumärket samt bidra med sin kunskap som styrelseledamöter. Danjal Kanani och Joakim Lundell är även båda aktieägare i bolaget.


Vill du läsa mer om influencer marketing?
Håll koll på de senaste branschnyheterna via Influens.se

Annons