Paketjätten rullar ut ännu en boxsatsning: ”Som ett klister”

Ger sig in i storstadsdjungelns andrahandsmarknad.

I veckan stod det klart att norska Bring gör en storsatsning utanför Jönköping. Där ska Bring nämligen bygga en ny stor paket- och logistikterminal. Nu ger sig Bring även in i begagnatsegmentet och krokar arm med Stockholms Stadsmission.

Genom ett avtal med Stockholms Stadsmission ska paketboxar placeras ut i eller utanför utvalda second hand-butiker i Stockholmsområdet. Utrullning till butikerna görs efter sommaren, skriver Bring i ett pressmeddelande.

Annons

"Kikar in i butiken"

Bolaget konstaterar att intresset för begagnatshopping är stort för tillfället. Under våren har det rapporterats om försäljningsrekord på flera håll, skriver Bring. Man pekar också på att Röda Korset redovisade en försäljningsökning på 26 procent i fjol, jämfört med året innan.

Paketboxarna blir som ett klister mellan digital och fysisk handel. Den som handlar på nätet ska hämta ut sitt paket i ett skåp som står i anslutning till en second hand-butik. Förhoppningsvis kikar kunden samtidigt in i butiken och ser att mycket går att köpa begagnat istället för nytt, kommenterar Matilda Adelborg, presschef på Bring, i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Så blir nya pakethubben för e-handlarna: ”Nära relation”

Annons