Så blir nya pakethubben för e-handlarna: ”Nära relation”

"Vi ökar kapaciteten stort".

Ehandel berättade på torsdagen om norska Brings nya stora terminal utanför Jönköping.

Den nya anläggningen blir mer än dubbelt så stor som den gamla, närmare bestämt 32 000 kvadratmeter stor. Den får också taksolceller, med en effekt på 500 kilowatt. Terminalen utrustas med en paketsorteringsmaskin, som ska klara tre gånger större paketvolymer än i dag. Inflyttning och öppning sker under första halvåret 2025.

Annons

LÄS ÄVEN: Så blir nya jätteterminalen: ”Störst och modernast i Sverige”

Hanna Jonasson, director of operations på Bring Sverige, hörde av sig till oss för att berätta mer om satsningen. Ehandel bestämde sig då för att ta reda på hur den nya anläggningen i förlängningen påverkar och hjälper e-handeln.

Hanna Jonasson säger att Bring Sveriges nya terminal kommer att kunna ta emot betydligt fler paket än den befintliga terminalen i Jönköping.

Vi ökar kapaciteten stort, när den nya terminalen är på plats kommer vi att kunna ta hand om tre gånger så många paket. De senaste fyra åren har våra paketvolymer ökat med 250 procent, så vi har stort behov av att öka vår kapacitet. Den nya terminalen gör att vi har utrymme att fortsätta växa långsiktigt och då kan också våra kunder, e-handlarna, växa med oss, säger Hanna Jonasson till Ehandel.

Hur ser Brings kontakter och dialoger ut med e-handlarna i Sverige i dag?

Vi har en nära relation med de e-handlare vi samarbetar med. Vi har logistiklösningar som är anpassade efter den enskilda e-handlarens behov och jobbar löpande tillsammans med våra kunder med att få till optimala kundlösningar. Vi ser att allt fler e-handlare ställer krav på andelen fossilfria leveranser, vilket är en glädjande utveckling.

Just nu ligger Brings fokus mycket på att göra fordonsflottan fossilfri.

Om två år har vi som mål att alla våra leveranser i hela Sverige ska vara fossilfria, så på den nya terminalen kommer vi bland annat förbereda med fler laddpunkter än vad vi har på någon annan terminal, så att vi täcker behovet för det stora antal elbilar vi ska ha.

Annons

På vilket sätt kan den nya terminalen gynna e-handlarna?

Den nya terminalen blir viktig på många sätt. Förutom att vi kan hantera en större mängd paket och gods så kommer vi också investera i smart teknik och laddinfrastruktur. Utökad kapacitet i nätverket kommer stärka vår förmåga och ge oss ännu bättre förutsättningar för att fortsatt vara en viktig samarbetspartner för e-handlarna.

Annons