Pandemin tog knäcken på bolaget – nu går e-handlaren i konkurs

Lånefinansieringen räckte inte.

Ekonomin blev allt mer ansträngd och nu är konkursen ett faktum.

Den negativa resultatet för räkenskapsåret har försämrat likviditeten under året och Gram är för närvarande beroende av lånefinansering från bolagets huvudägare.

Annons

Ja, så skrev Gram International i sitt sista bokslut, som sträckte sig fram till slutet av april 2021. De har sålt trendiga skor via en egen e-handel, online-återförsäljare – och en butik på Söder i Stockholm.

Tappade mycket under pandemin

Den sista november förra året ansökte nämligen e-handlaren om konkurs. Detta trots att bolaget förlängde sina lån på totalt 4 miljoner kronor.

Bolagets försäljning i den egna butiken har sedan mars 2020 tappat större delen av försäljningen på grund av coronapandemin. Den egna försäljningen online och försäljningen till återförsäljare har klarat sig något bättre min minskar även den gentemot föregående år, skrev bolaget i sitt sista bokslut.

Det fanns dock ambitioner om att öka försäljningen via den egna e-handeln, framgår det. Men också genom den fysiska butiken. Omsättningen låg på 5,2 miljoner under räkenskapsåret, vilket dock var en nedgång från 6,5 miljoner, mot föregående perioden.

Mångmiljonförluster

Intäkterna såg dock riktigt bra ut för fyra år sedan, då de växte till 8,1 miljoner. Resultatet har dock sedan 2017 och framåt legat på minus med flera miljoner.

Under det senaste räkenskapsåret skedde en viss återhämtning till -3 miljoner från -4,4 miljoner året innan. Men det hjälpte inte och nu är konkursen ett faktum. Det återstår som vanligt att se om någon köper konkursboet.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!