Partykungen får ny ägare – brittisk festjätte tar över: “En stor affär”

"Viktig affär för oss båda".

Den kända svenska e-handeln Partykungen, Partyking internationellt, får nu en ny ägare i Amscan International. Detta meddelar parterna i ett pressmeddelande.

Detta är en stor och viktig affär för oss båda som ger Partykungen möjlighet att fortsätta expandera och växa tillsammans med nya starka ägare, säger företagets vd Joel Svensson.

Annons

Amscan International är ett företag som ursprungligen kommer från Storbritannien och verkar som designer, tillverkare, distributör, grossist och återförsäljare av festprodukter. De ska bland annat stå bakom Storbritanniens största partybutik online, Ginger Ray.

Köpeskillingen ska ej vara officiell.

Partykungen är ett mycket starkt och välinvesterade varumärke i Norden. Det är en marknad där vi har minimal närvaro men länge haft förhoppningar om att expandera ytterligare inom, säger Joe Hennigan, vd på Amscan Internationals.

Partykungen omsatte i fjol över 300 miljoner kronor. Grundarna Joel Svensson och Jeff Jansson kommer att fortsätta att driva verksamheten från sitt 5 500 kvadratmeter stora lager och kontor i Gävle.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!