Personal lämnar efter Adlibris uppköp: ”Nytt för oss att hantera”

"Kommer ta ett tag att trimma in".

I december förra året förvärvade Adlibris Campusbokhandeln, som säljer begagnad kurslitteratur. Köpet var enligt Adlibris ett steg mot målet att renodla sitt bokkoncept, efter att ha haft ett bredare erbjudande som bland annat innehöll pysseltillbehör under flera år.

LÄS ÄVEN: Just nu: Adlibris förvärvar konkurrenten – ”oerhört stolta”

Annons

Campusbokhandeln grundades i Lund år 2005. Nu förbereds företagets lager för flytt, från den skånska studentstaden till Adlibris centrallager i Morgongåva. Det rapporterar SvB.

Nu ska vi ordna flytten av lagret och se till att det blir riktigt vasst inför terminsstart i augusti, september. Sedan kan vi börja titta mer i detalj på hur vi kan ta ut begagnat på andra segment, säger Jonas Karlén, vd på Adlibris, till sajten.

Flyttlasset ska gå i sommar och i Morgongåva ska 40 000 kvadratmeter vänta på Campusbokhandeln. Idag jobbar runt 20 personer på lagret i Lund, beroende på säsong, men just nu verkar det som att bokföretaget inte kommer att ha med sig någon upp till det nya lagret.

LÄS ÄVEN: Adlibris säger upp personal – ”otroligt dåligt hanterat”

Alla har erbjudits att flytta med till Morgongåva, men det är hittills ingen som tackat ja. Däremot har vi lyckats erbjuda ett antal av dem att jobba vidare på Campusbokhandelns butiker i södra Sverige, säger Jonas Karlén.

Tills det är dags att flytta jobbar Adlibris och Campusbokhandeln på att integrera det nyförvärvade bolaget med Adlibris system.

Vi ska se till att få ihop inköpen gemensamt, så att allt blir så automatiserat som möjligt, säger Jonas Karlén fortsätter:

Det kommer att ta ett tag att trimma in det där. Det blir också nytt för oss att hantera begagnat uppe i Morgongåva. Vi ser över hur vi ska sätta upp de flödena nu, men tänker oss kopiera rätt mycket av hur de jobbat nere i Lund.

Annons

LÄS ÄVEN: Lämnar Adlibris för att leda nya frakttjänsten: ”Otroligt spännande”

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!