Pierce förberedde sig för det värsta: “Frös investeringar”

Men Q2 gick bättre än väntat, trots flera utmaningar.

Allt fler handlare rapporterar om starka andra kvartal. E-handlaren Pierce, som bedriver nätbutikerna 24MX, XLmoto och Sledstore, sällar sig nu till denna skara.

Under slutet av första kvartalet när coronakrisen slog till låg vårt fokus på att förbereda oss för det värsta. Vi är beroende av att våra varor kan röra sig fritt mellan olika europeiska marknader och när det talades om stängda gränser bestämde vi oss för att agera. Vi gick igenom alla våra kostnader och frös en del investeringar, säger företagets vd Henrik Zadig i ett pressutskick.

Annons

Nu rapporterar dock Pierce att det andra kvartalet gick bättre än väntat. E-handlaren ökade nämligen sin omsättning med 39 procent, jämfört med samma period i fjol. Totalt sålde man varor för 472 miljoner kronor. Under hela första halvåret ska försäljningen nått “rekordhöga” 780 miljoner kronor med “en stark lönsamhetsutveckling på EBITDA-nivå”.

"En enorm insats"

Det har dock förstås inte varit utan sina utmaningar och under andra kvartalet ska nära 50 procent, av de cirka 400 anställda på Pierce, jobbat hemifrån.

Det har varit en enorm insats av alla anställda att snabbt anpassa verksamheten till det nya läget. Jag är stolt över det fantastiska arbete som gjorts tvärs över hela organisationen. Jag vågar inte sia om hur coronakrisen kommer utvecklas, men än så länge har våra åtgärder fungerat bra och vi är beredda att göra det som krävs, berättar Henrik Zadig.

Under kvartalet ska Pierce även rullat ut en ny e-handelsplattform på alla sina marknader, något som sägs ha bidragit till en ökad konverterig.

Annons