Plattform ska lyfta lokal e-handel – fyller på kassan

"Lokala butiker ska vara det naturliga valet".

E-handelsplattformen Zipadoo fyller på kassan med kapital och nya ägare, enligt ett pressmeddelande. De nytillkomna investerarna är Maycal Invest, Mats Nydén, Magnus Koch och Lars-Olof Ingvarsson. Det framgår av ett pressmeddelande. Det nämns dock inte hur mycket kapital som plattformsföretaget tar in.

Zipadoo är en plattform för lokal e-handel. Genom plattformen kan man e-handla från lokala butiker i Borås, Helsingborg, Frölunda Torg, Örebro och Kungsbacka.

Annons

Att vi får med oss dessa fantastiska investerare som även bidrar med kompetens och nätverk tar oss framåt på ett spännande sätt, kommenterar Anders Nilsson, grundare av Zipadoo.

Påverkat lokal handel negativt

Alla från mode, restaurangmat, livsmedel och blommor kan via plattformen levereras hem till dörren, med mopedliknande elfordon med tak. På sin webbplats skriver företaget bland annat att:

E-handeln har påverkat den lokala handeln negativt och nu med covid-pandemin uppstår ytterligare stora utmaningar för den lokala handeln och trenden med att butiker stängs ned i Sverige har accelererat. Genom att möjliggöra e-handel för den lokala butiken, ges köpcentrum och stadskärnor en chans att fortsätta vara det naturliga valet för den lokala handeln.

I pressmeddelandet kommenterar även Caroline Wallin, som är cityledare i Borås City, att det är viktigt att göra cityhandeln mer tillgänglig, även digitalt.

Vi vet att boråsarna i hög utsträckning vill handla i sina lokala butiker och på detta sätt förenklar vi den möjligheten, kommenterar hon.

Annons