De lockade e-handelsjättarna – nu går bolaget i konkurs

"Det är såklart frustrerande".

Det var i slutet av 2020 som jämförelsetjänsten Bencha grundades av Amanda Thorén. För att få en tydligare marknadspositon valde man en mer grön profil. De ställde om mot att bli en sök- och jämförelseplattform med fokus på mode och hållbarhet.

En satsning som lockade varumärken som Oscar Jacobson, Icaniwill, Björn Borg, Boozt, Tradera, Chimi Eyewear och Miinto. De har även tagit in 8,5 miljoner kronor i riskkapital. Men trots det tvingas bolaget nu kasta in handduken, rapporterar Di Digital.

Annons

Kostnaderna har helt enkelt blivit för höga och konkursen är ett faktum.

Kapitalmarknaden blev väldigt avvaktande innan sommaren på grund av omvärldsläget. Bolaget har behövt en långsiktig plan, men det har inte gått att sätta utan kapital, säger Amanda Thorén, enligt sajten och fortsätter:

Jag tror fortfarande väldigt starkt på det här. Både kunder och konsumenter har visat intresse och jag ser fortfarande att min vision är lika stark. Det är såklart frustrerande och jag tror inte att vi hade hamnat här om läget hade sett annorlunda ut.

Benchas hemsida är dock inte bortplockad och Amanda Thorén säger att hon hoppas att ge den nytt liv. Kanske genom att få fäste i andra industrier.

Bolaget omsatte 1,1 miljoner kronor och gjorde en förlust på 1,4 miljoner under det senaste verksamhetsåret, som avslutades i augusti 2021.

LÄS ÄVEN: Ny tjänst lockar tunga e-handlare – går all-in på hållbarhet

Annons