Plattformsjätten utmanar Amazon med 20-miljardersförvärv

"Miljontals växande företag får tillgång".

Den globala e-handelsplattformen Shopify har gjort sitt största förvärv någonsin. E-handelsleverantören har nämligen lagt beslag på logistikföretaget Deliverr.

Deliverr grundades 2017 och jobbar i princip med att erbjuda handlare ett alternativ till Amazons TPL-lösning. Handlare som använder Deliverr ska helt enkelt kunna serva kunderna lika snabbt som via Amazon Prime men utan e-handelsjättens inblandning.

Annons

Shopify utmanar alltså Amazon i och med köpet och man betalar 2,1 miljarder dollar för Deliverr, alltså runt 21 miljarder kronor.

Vårt mål är att inte bara jämna ut spelplanen för oberoende företag, utan att luta den till deras fördel – att förvandla deras storlek och smidighet till deras superkraft. Tillsammans med Deliverr kommer Shopify Fulfillment Network att ge miljontals växande företag tillgång till en enkel, kraftfull logistikplattform som gör det möjligt för dem att göra sina kunder nöjda om och om igen, säger Tobi Lütke, grundare och vd för Shopify, i en kommentar till köpet.

Shopify jobbar alltså redan med att hjälpa e-handlare med logistiken men köpet av Deliverr sägs alltså stärka och accelerera denna satsning. Och alla inblandade pratar om att stärka oberoende handlare, vilket uppenbarligen hänvisar till att man inte ska behöva gå med i en konkurrents TPL-tjänst för att kunna serva kunderna.

Shopify har byggt framtiden för merchant-first-logistiklösningar, och vårt team har en erfarenhet av att hjälpa företag av alla storlekar att effektivisera sin verksamhet. Vi är glada över att gå ihop med Shopify i deras uppdrag att göra handeln bättre för alla samtidigt som vi demokratiserar frakt och fulfillment för oberoende entreprenörer, säger Deliverrs vd och medgrundare Harish Abbott.

Nyheten kommer inte långt efter att Amazon släppt sin logistiktjänst, inklusive Prime, fri för externa handlare. Det ska alltså bli möjligt att som oberoende handlare att erbjuda Prime på sin egen e-handelssajt utan att sälja hos Amazon.

LÄS ÄVEN: Amazon blir speditör – lanserar Prime-frakt för e-handlare

Annons