Plockar in 100 miljoner – får e-handelsprofilen som delägare

"Har mycket goda förutsättningar att identifiera vinnarna".

Han var med och grundade Bygghemma, numer BHG Group, och har även grundat WeSports. Nu kliver den rutinerade e-handelsräven Mikael Olander in i Garn Invest. Tillsammans med ett antal mindre investerare fyller han investeringsbolagets kassa med 100 miljoner kronor.

Garn Invest grundades under förra året av Eric Thysell och Oskar Britting. Målet är att hitta riktiga fynd och kliva in i e-handlare som man anser vara fel prissatta av marknaden. Hittills har man investerat ordentligt i Pierce Group.

Annons

Retail befinner sig i ett negativt trendskifte där kvalitativa bolag nedvärderas, oavsett deras förutsättningar att komma ut starkare på andra sidan. Eric och Oskar har byggt en modell som, via metodiskt och gediget arbete, skapar djup förståelse för potentiella investeringsobjekt. Därmed har Garn Invest mycket goda förutsättningar att identifiera vinnarna och välja rätt tidpunkt för investering, säger Mikael Olander i en kommentar.

Investeringsrundan är Garn Invests första och man verkar mycket nöjda med att få in en branschveteran på ägarlistan.

Våra diskussioner med Mikael utmynnade i att vi delar samma värderingar, syn på strategi, exekvering och den potential som finns inom vårt fokusområde. Därför kändes vår samverkan helt rätt, säger Eric Thysell, vd och förvaltare på Garn Invest.

LÄS ÄVEN: Minskad försäljning och större förlust - då fyller nya ägaren på

Annons