Plockar in 7,5 miljoner: ”Tvärtemot den här föråldrade branschen”

Insektsmaten lockar allt fler.

Sedan förra året har e-handelsföretaget FunciFur sålt och tillverkat hundmat av insekter, och nu har de stängt sin första investeringsrunda.

Bolaget grundades av Pernilla Westergren som kommer från finansbranschen. Hon har bland annat varit analytiker på investmentbankerna Citi och Morgan Stanley i London. Senast hade hon dock titeln Investment Manager på riskkapitalbolaget FSN, där hon genomförde förvärvet av Sneakersnstuff.

Annons

Där träffade hon sin FunciFur-kompanjon Thomas Dalebring som var CDO på ett av FSN:s portföljbolag. Han har dessutom både varit marknadschef på börsnoterade E-work, och HR-chef på Ikea-gruppen.

Nu tar det innovativa hundmatsföretaget in 7,5 miljoner kronor från en rad kända investerare. På listan hittar vi bland annat Noel Abdayem, grundare av varumärket The Humble Co. samt Jan Carl Adelswärd och Joakim Hartzel som kommer från investmentbolaget Civitus. Foodtech-investeraren Daniel Skaven Ruben har också bidragit med en investeringssumma, så som de befintliga ägarna och hela FunciFurs-team.

FunciFurs insektsbaserade hundmat bidrar till ett radikalt mer hållbart matsystem, samtidigt som konsumenter kan ge sina hundar högkvalitativt foder - det är ett stort steg i rätt riktning ur alla aspekter, säger Daniel Skavén Ruben.

Det färska kapitalet kommer att användas till marknadsföring, försäljning och expansion - redan i år.

Många hundägare vet idag inte vad de matar sina husdjur med. Vi tror på transparens, att arbeta utbildande och att ha en öppen dialog med våra kunder – tvärtemot hur den här föråldrade branschen fungerar i dag. Med ett sådant arbetssätt kan vi revolutionera detta segment, säger vd:n Pernilla Westergren.

Insekter är en högkvalitativ, hypoallergen proteinkälla helt fri från antibiotika och tillväxthormoner. Samtidigt står husdjur för cirka 25 procent av all köttkonsumtion och har därmed en enorm klimatpåverkan.

Idag består bolaget av totalt nio medarbetare, som bland annat inkluderar ett veterinärteam.

Insekterna som FunciFur använder sig av kommer från en insektsfarm i Nederländerna.

Annons

Annons