Polarn O. Pyret på knäna i nästa land: ”Hanterar konsekvenser”

"Genomför tvåårsplan på två månader".

I slutet av mars kom beskedet att koncernen Retail and Brands ansöker om rekonstruktion för dotterbolagen Departments & Stores, Polarn O. Pyret samt Brothers. Beslutet kom strax efter att RNB hade tvingat bort vd:n för Polarn O. Pyret.

LÄS ÄVEN: Nu avgörs kedjornas framtid: ”Inser att de måste göra uppoffringar”

Annons

Hur det går för bolagen under rekonstruktionsperioden är inte kommunicerat, men nu meddelar RNB att Polarn O. Pyrets norska verksamhet också har försatts i rekonstruktion. Det skedde den 28 maj, rapporterar den norska tidningen Tekstilforum.

För att hantera de negativa konsekvenserna av Covid-19 måste vi genomföra vår tvåårsplan på bara två månader. En rekonstruktion är ett sätt att säkra framtiden för Polarn o Pyret i Norge, säger Åse Torsterud, ansvarig för internationell verksamhet på Polarn o Pyret, till tidningen.

Barnmodeaktören har funnits i Norge sedan 2003 och har idag 21 butiker. Rekonstruktionen innebär att företagets skuld är fryst, därför har man nu möjlighet att förhandla om att få avskriva sina skulder.

Anledningen till situationen är en kombination av minskad försäljning i fysiska butiker, höga hyror, svag norsk krona och en rabattdriven konkurrensmarknad. Dessutom har coronaviruset påverkat verksamheten negativt och är en stor del av anledningen till rekonstruktionen.

Det företaget har gjort hittills är bland annat att säga upp personal, omförhandla butikernas hyresavtal samt minska bolagets marknadsföringsbudget.

Jag hoppas och tror att vi ska hitta bra lösningar så att vi kan fortsätta driva så många butiker som möjligt, säger Åse Tosterud.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!