Posten tar över driften av Indiskas lager

Indiska och Posten fördjupar sitt samarbete. Parterna har tecknat ett avtal som innebär att PostNord Logistics TPL övertar driften av Indiskas lager och varuförsörjningen av Indiskas 92 butiker i Norden. Man kommer även att sköta logistiken för Indiskas snabbt växande e-handel med kunder i hela Europa.

Indiska har idag ett 70-tal butiker i Sverige, och ett 20-tal i Norge och Finland. Förutom det lanserade man i april 2012 en svensk webbshop, och i höstas öppnade man även upp för Norge och övriga EU.

Nu tecknar man ett långsiktigt samarbetsavtal med PostNord som i mars förra året utökade sin satsning på tredjepartslogistik i och med uppköpet av Green Cargo Logistics AB. Det nya avtalet innebär att PostNord övertar driften av Indiskas lager med ett 15-tal medarbetare.

Annons

– Vi är mycket tacksamma för det förtroende som Indiska visar oss. Det är ett modernt familjeföretag med långa traditioner och med logistiken väldigt nära hjärtat. Vi är övertygade om att vi tillsammans kan utveckla verksamheten ytterligare genom PostNords samlade resurser inom både konfektion, detaljhandel och butiksdistribution, säger PostNord Logistics TPL:s försäljningschef Anders Larsson.

Ska effektivisera varuförsörjningen

Avtalet innebär också att Indiska och PostNord ska vidareutveckla Indiskas koncept för försörjning av deras 92 butiker i Norden. Indiskas butiker försörjs i dag genom en blandning av varor som butikspackas i det egna distributionscentret i Indien, och i lagret i Sverige.

Genom avtalet med PostNord Logistics TPL vill Indiska effektivisera sin modell för varuförsörjning till butik. Därtill kommer också logistiken för Indiskas snabbt växande e-handel med kunder i hela Europa.

– Vi valde PostNord som samarbetsparter i denna process för att de har erfarenhet, kompetens och resurser inom detaljhandel. Vi vill samtidigt effektivisera vår logistik och lägga grunden för ytterligare expansion på befintliga och nya marknader. Vi ser dessutom en positiv tillväxt i vår e-handel, där PostNord är ledande i Norden, säger Indiskas logistikchef Anders Linnarsson.

Källa: Press

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!