Postis jättesatsning: Öppnar tusentals nya paketskåp

Gör landet världsledande.

Den finska fraktleverantören Posti har utmärkt sig som en pionjär när det kommer till paketskåp för e-handelsleveranser. Företaget var tidigt ute med att etablera skåp runt om i Finland och nu väljer bolaget att göra en markant utökning av sin satsning. De kommande åren ska nämligen tusentals nya skåp placeras ut.

År 2022 väntas det totala antalet Posti-skåp i Finland vara uppe i 4 000, vilket kan jämföras med de drygt 1 500 skåp som finns i dag. Efter expansionen räknar företaget med att 85 procent av den finska befolkningen ska ha ett skåp mindre än en kilometer från hemmet.

Annons

Med den här investeringen förbereder vi för tillväxt inom e-handeln. I Finland mottar hushållen i snitt tio paket per år. I centrala Europa är siffran dubbel så hög och i USA tre gånger så hög. I takt med att e-handeln växer ökar förstås också antalet paket, säger Kaisa Ilola, Head of Customer Experience and Channels på Posti, i ett pressmeddelande.

Vad investeringen kostat avslöjas inte, men Posti menar att satsningen gör Finland världsledande på paketskåp. Som exempel anger Posti att antalet paketskåp per invånare efter expansionen kommer att vara sex gånger högre i Finland än i Tyskland, som annars brukar ses som ett föregångsland på området.

LÄS ÄVEN: Paketskåpen tar över Sverige - hur är tillgängligheten?

Annons