Postjätten köper upp svenska TPL-aktören

"Stärker vår närvaro i Norden och Baltikum".

Nyligen berättade TPL-företaget Aditro att de fått en ny storkund i e-handlaren Desenio. Logistikaktören ska enligt egen utsago vara den största oberoende logistikpartnern i Norden.

LÄS ÄVEN: Det snabbväxande svenska succéföretaget storsatsar på 3PL

Annons

Nu går det finska postföretaget Posti in och köper upp Aditro Logistics.

Den 24 februari 2020 har Posti Oy och Valedo Partners tecknat ett avtal där Posti Oy har angivit sin avsikt att förvärva hela aktiekapitalet i Aditro Logistics AB, skriver Aditro i ett pressmeddelande.

Aditro har idag sex lager i Sverige samt ett i Norge. Totalt har företaget lageryta på ungefär 230 000 kvadratmeter. Företaget omsätter runt 1,1 miljarder kronor.

Förvärvet av Aditro Logistics är i linje med vår strategi, och genom förvärvet stärker vi vår närvaro i Norden och Baltikum. Tillsammans kan vi öka våra kunders konkurrenskraft, säger Turkka Kuusisto, vd och koncernchef för Posti Group.

Köpeskillingen avslöjas inte och förvärvet måste godkännas av svenska konkurrensmyndigheter. Men Aditro räknar med att transaktionen kommer att slutföras under andra kvartalet 2020.

Genom att samarbeta med Posti kan vi både lära av varandra, ytterligare bredda vårt erbjudande samt utveckla våra lösningar för att kunna erbjuda kontraktlogistik på en ny nivå, säger Johannes Gussander, vd för Aditro Logistics.

Annons