PostNord börjar leverera e-handelspaket på lördagar

"Vill leva upp till förväntningarna".

Enligt E-barometern, som tas fram av PostNord tillsammans med Svensk Digital Handel och HUI Research, ökade e-handeln med 40 procent under förra året. Och enligt den senaste rapporten för årets andra kvartal har tillväxttakten inte bromsat in och visar inga tecken på att så skulle bli fallet, skriver PostNord i ett pressmeddelande och förklarar att det i sin tur sätter högre press på leveranserna.

LÄS ÄVEN: Allt fler erbjuder fria returer – svalt intresse för hållbar frakt

Annons

PostNord meddelar idag att man under hösten kommer att införa en rad förändringar. Bland annat ska man börja leverera paket på lördagar från och med mitten av november.

E-handelsföretagens lagerverksamheter har i allt högre utsträckning öppet under helgerna. Det betyder att även vi på PostNord utökar våra tider. Konsumenterna förväntar sig hög flexibilitet och tillgång till sina köp. Dessa förväntningar vill vi självklart leva upp till, säger Peter Hesslin, chef för e-handel på PostNord.

De områden som i första hand kommer att börja få sina order levereade på lördagar är Uppsala, Helsingborg, Lund, Trelleborg, Landskrona och utvalda områden i Stockholm, Göteborg och Malmö. I ett "nästa steg" kommer  fler av Sveriges större städer att få tillgång till samma service.

Tidigare år har PostNord utökat sin service under högsäsong, det vill säga perioden mellan Black Friday och jul, och nu när kunderna skickar allt fler paket blir den servicen PostNords nya standard.

Den nya hemleverans-servicen införs lördagen den 13 november för tjänsten "MyPack Home" samt till PostNords paketboxar. Till ombuden utökar företaget lördagsleveranserna för tjänsten "MyPack Collect".

Vi har ett tydligt fokus med utvecklingen av våra tjänster, vi ska skapa bra och smidig service! Jag är stolt över att vi nu kan leverera på ännu fler tider till två miljoner hushåll, vilket i runda slängar innebär nära fyra miljoner människor, säger Peter Hesslin.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!