PostNord hakar på obemannade butiker: “En fantastisk möjlighet”

"Handla mat och hämta dina paket dygnet runt".

Företaget Lifvs, som satsar på obemannade livsmedelsbutiker ute på glesbygden, har fått en kompis. PostNord meddelar nu att man kommer att placera ut sina paketskåp i anslutning till Lifvs-butiker.

Projektet ska redan vara igång och Lifvs butik i Veckholm utanför Enköping har fått en paketskåps-kompis.

Annons

Lifvs samarbete med PostNord höjer servicenivån ytterligare då vi kan erbjuda leverans till paketboxar. Tekniken möjliggör att både PostNords paketboxar och Lifvs-butikerna kan vara öppna dygnet runt. Samarbete på dessa orter skapar en högre servicegrad än i storstan. Var i Sverige kan du handla mat och hämta dina paket dygnet runt? I det större perspektivet så gläds jag åt att vi visar hur ett stort företag som PostNord tillsammans med ett disruptivt bolag som Lifvs bidrar till en mer hållbar glesbygd med högre servicegrad, säger Daniel Lundh, grundare och COO på Lifvs, i ett pressutskick.

“Stärka vår service”

Lifvs finns idag på 23 platser i landet och flera av dessa butiker ska inom kort få sällskap av ett PostNord-skåp.

PostNord finns och verkar i hela Sverige, med den här lösningen kan vi stärka vår service i glesbebygda områden än mer. Samarbetet med Lifvs, som redan har etablerat sig och hittat en bra modell för de här delarna av landet, innebär en fantastisk möjlighet att kunna testa detta redan nu, säger Helena Sjöberg, affärsutvecklare på PostNord.

Nyheten följer efter det att PostNord placerat ut 100 paketskåp i Stockholm.

LÄS ÄVEN: Chans till revansch för Postnords skåp – ”marknaden mer mogen”

Annons