Postnord och Tradera sänker fraktpriserna: ”Höga ambitioner”

Nya modellen ska göra det billigare att köpa och sälja begagnat.

Medan e-handlarna sliter med ökade fraktpriser och drivmedelstillägg gör Tradera tvärtom. I samarbete med Postnord sänker man nu priserna med upp till 55 procent för de kunder som säljer begagnat på plattformen. Den nya prismodellen baseras på volym.

Vi har höga ambitioner inom hållbarhetsområdet och har länge funderat på vår roll inom den cirkulära ekonomin. Det här är en av de saker vi kan erbjuda. Vårt blå maskineri med brevslingor och goda transportprocesser i hela Sverige gör att vi kan göra kostnadseffektiva modeller vid volym, säger Mathias Krümmel, vd på Postnord i Sverige, i ett pressmeddelande.

Annons

Tradera har sett ett rejält uppsving de senaste två åren, då försäljningen ökat med 37 procent under perioden. Man har dagligen 4 miljoner begagnade produkter till försäljning och runt 1 000 nya auktioner läggs upp varje timme.

Vi ser inte andra aktörer inom begagnathandeln som våra konkurrenter, utan vår största konkurrent är nykonsumtionen. Det är från dem vi ska fortsätta plocka marknadsandelar. Att erbjuda ett mer konkurrenskraftigt pris och spårbar frakt med PostNord är ett viktigt steg för att vässa vårt erbjudande, säger Stefan Öberg, vd på Tradera.

Den nya prissättningen rullas ut i dag den 6 april.

Annons