PostNord om brevbeslutet: “Tydligt att det måste till en förändring”

“Kommer inte hända något som mottagarna märker under 2020”.

I helgen stod det klart att PTS gett klartecken till PostNord att börja testa leverans varannan dag, gällande de traditionella breven.

LÄS ÄVEN: PostNord får grönt ljus att leverera varannan dag

Annons

Eftersom PostNord själva tidigare velat införa leverans varannan dag men sedan backat något i frågan så bad vi fraktjätten om en kommentar gällande det nya beslutet. Ett beslut som möjliggör för PostNord att faktiskt börja köra ut breven varannan dag.

Kommer ni nu att börja med leverans varannan dag och i så fall när och var?

Det stämmer att PTS har gjort bedömningen att en modell där vi besöker mottagarna varannan dag med breven kan rymmas inom nuvarande regelverk. Det finns ännu inga beslut fattade om om, när eller var, även om det är tydligt att det måste till en förändring för att fortsätta ha en hållbar postservice i hela landet, säger Maria Ibsén, pressansvarig på PostNord, till Ehandel.

PostNord verkar alltså ännu inte ha tagit ställning till PTS beslut, men långsiktigt är man förstås intresserad av denna typ av förändring. Någon större utrullning av "leverans varannan dag" sägs dock inte ligga på bordet.

Precis som Annemarie har sagt tidigare vill vi göra det på ett bra sätt och vara väl förberedda. Det kommer inte att hända något som mottagarna märker under 2020, avslutar Maria Ibsén.

Som tidigare nämnts så gäller en eventuell förändring inte tjänster som varubrev.

Annons