PostNord stoppar kritiserat beslut – fortsätter dela ut varje dag

"Lite mindre nedgång på breven än vad vi hade planerat för".

Efter en längre tids diskussion och utredning meddelade PostNord i våras att brevutdelningen skulle dras ner till varannan dag i vissa delar av landet. Anledningen till beslutet var att brevmängderna har minskat drastiskt de senaste åren, och att det enligt PostNord därför är ohållbart att fortsätta som i dag, med postutdelning alla vardagar.

Planen gällde som sagt till en början bara vissa delar av landet, men planen var att så småningom utöka den till hela Sverige. Beslutet stötte dock på kritik, bland annat från e-handlare som oroades över vad en mindre regelbunden postutdelning skulle innebära för dem - även om PostNord var noga med att poängtera att förändringen inte skulle gälla exempelvis varubrev.

Annons

LÄS ÄVEN: PostNord om den "förödande" nyheten: Gäller inte varubrev

Nu rapporterar SVT att PostNord backar från sitt beslut, för att istället skjuta det på framtiden. Detta sedan bland annat fackföreningar och en del privatpersoner - som bland annat oroat sig för att få vänta längre på kallelser från läkare - också ifrågasatt logistikföretagets planer.

Vi ser att det här är en fråga som är viktig att jobba igenom på ett bra sätt. Vi ser just nu även en lite mindre nedgång på breven än vad vi hade planerat för i våra prognoser. Det gör väldigt stor skillnad för vårt ekonomiska resultat. Därför att vi sagt att vi ska fortsätta jobba med frågan och förbereda för ett test lite längre fram, säger Annemarie Gardshol, tillförordnad koncernchef och vd för PostNord Sverige, till SVT.

LÄS ÄVEN: PostNord om sommarkritiken: "En omöjlig ekvation för oss"

Annons