Stängda gränser: PostNord tvingas stoppa utrikesleveranser

Stora brister i transportkapacitet.

Flera länder har valt att stänga sina gränser för att dämpa spridningen av coronapandemin. Det får till följd att också logistiken blir kraftigt lidande. Nu meddelar Postnord att man från och med i dag, måndag, endast kan ta emot försändelser för befordran till vissa länder.

För att begränsa spridningen av coronaviruset har flera länder stängt sina gränser för persontrafik, vilket innebär att stora delar av flygtrafiken stoppas. Det leder till stora brister i transportkapacitet och därmed stopp för post och paket till stora delar av världen, skriver logistikjätten.

Annons

Man meddelar också att transporterna av post och paket i flera fall kommer att ske luft- eller sjövägen och kan komma att ta längre tid.

Försändelser till övriga länder som ändå kommer in kommer att lagras hos Postnord i väntan på att det är möjligt att skicka dem vidare.

Flera länders postar har sedan tidigare meddelat att man inte lämnar ut försändelser genom fysiska möten, vilket i många fall försenar postgången inom länderna. Tänk också på att i länder som försatts i karantän påverkas även verksamheter som till exempel butiker och restauranger. Företag kan välja att vidta egna åtgärder som att stänga kontor och fabriker, skriver Postnord.

LÄS ÄVEN: Spelet bakom kulisserna: Därför stoppade PostNord posten till Kina

Länderna som Postnord kan skicka till i dagsläget:
Alla länder inom EU
Australien
Hong Kong
Island
Japan
Kanada
Lichtenstein
Norge
Ryssland
Schweiz
Storbritannien
Sydkorea
USA
Åland

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!