Postnords paketfälla slog igen – övermannade butiksanställd

"Inget nytt för Postnord att slarva bort paket”.

I september 2021 kunde Ehandel berätta om hur Postnord gillrat en fälla hos ett postombud i Karlskrona. Det efter att ett flertal kunder klagat på att de inte fått sina beställda varor, som skulle ha hämtats ut i butiken.

Postnords säkerhetsavdelning anade ugglor i mossen och skickade ut fem mobiltelefoner utrustade med spårsändare till butiken i ett försök att lösa fallet. Man kunde då konstatera att försändelserna inte registrerades enligt rutinerna. Dessutom stängdes telefonernas system av.

Annons

Vid en följande oanmäld inspektion i butiken kunde säkerhetspersonalen se att telefonförpackningarna var uppbrutna, och med hjälp av en ljudfunktion hittas de saknade mobiltelefonerna i en påse längre in i butiken. Tre av butikens anställda häktades i samband med räden, och nu rapporterar BLT att två av männen åtalas för grov stöld av mobiltelefoner.

Misslyckat flyktförsök

De två butiksanställda var inledningsvis misstänkta för omfattande stölder till ett värde av en halv miljon kronor. Åtalet omfattar dock bara de fem mobiltelefonerna som Postnord skickat ut i samband med gripandet.

Enligt utredningen ska en av de misstänkta ha försökt fly från platsen men Postnords säkerhetspersonal var på tårna och lyckades övermanna den butiksanställde. Något som senare underlättade arbetet för polisen när de anlände till platsen.

Utöver ovan nämnda bevis ska det även finnas övervakningsbilder från butiken som visar hur en av de misstänkta bär in paket med mobiler i ett postrum, och hur den andra kommer efter med en sax. Båda nekar till brott och en av de misstänkta ger till och med Postnord en känga.

Tio saker kan man inte jämföra med allt som Postnord slarvar bort. Det är inget nytt för Postnord att slarva bort paket, säger han i förhöret enligt BLT.

Annons