PostNords paketskåp lockar tusentals – avslöjar ny storsatsning

Ökning av hemleveranser.

PostNord har möjligen gjort sig kända för att vara paketombudens främsta förespråkare. Men nya siffror visar att företaget ökar även inom andra logistikområden. Ett sådant är hemleveranser, som PostNord nu gör 200 000 av varje dag. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Siffran uppges vara 30 procent högre än en dag i mars förra året, det vill säga innan pandemin blev verklighet. PostNord kopplar ökningen bland annat till att många äldre personer har börjat e-handla på senare tid.

Annons

För att möta den ökade efterfrågan på att e-handla har PostNord placerat ut ett antal paketskåp i Stockholm. Nyligen meddelades det också att satsningen skulle expandera till Göteborg.

LÄS ÄVEN: PostNord växlar upp - intar nästa stad

Nu meddelar företaget att planen är att få ut totalt 600 paketskåp till sommaren och att den siffran ska vara uppe i 4 500 under 2022.

Efter bara några månader har vi levererat omkring 70 000 paket till paketboxarna bara kring Stockholm. Det visar en tydlig popularitet med upplevelsen att det är en smidig och coronasäker leverans. Vi håller nu på att identifiera fler platser runt om i landet för placering av fler paketboxar för att utöka erbjudandet till fler svenskar, säger Peter Hesslin, chef för e-handel på PostNord, i en kommentar.

LÄS ÄVEN: PostNords besked i skåpkriget: "Rent principiellt är svaret inte nej"

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!