Paketskåpsracet: PostNord växlar upp – intar nästa stad

"En investering i infrastruktur".

Så sent som i går kom beskedet att uppstickaren iBoxen hade knutit till sig ännu en aktör, den här gången tidningsutdelaren Premo, på vägen mot 50 000 utplacerade paketskåp. Bolaget meddelade dessutom nyligen att det hade inlett ett samarbete med bostadsättsförvaltaren SBC.

LÄS ÄVEN: Uppstickarens nya superdeal: "Svårt att tänka mig en mer lämplig partner"

Annons

Men PostNord avser också att bli en aktör att räkna med i paketskåpens framfart. Fraktjätten inleder nu ett samarbete med HSB Göteborg, som ska möjliggöra att paketskåp placeras ut runt om i staden. Totalt räknar PostNord med att ställa ut 37 paketskåp i Göteborg under april månad. Satsningen innebär att PostNords paketskåpstest nu avancerar utanför huvudstaden.

För oss är det här en investering i infrastruktur, en lösning som möjliggör leveranser närmare hemmet, och därför är vi glada att HSB Göteborg ser ett gemensamt intresse i att erbjuda en lösning som är nära mottagarna. Den här leveransmetoden kommer att komplettera våra ombud på ett bra sätt. Vi ser det som ett tryggt och enkelt sätt att hämta sina paket på. Boxarna står primärt utomhus och är tillgängliga under alla dygnets timmar, säger Ove Eriksson, teamchef för Retail på PostNord Sverige, i ett pressmeddelande.

Tanken är att de nya skåpen ska komplettera PostNords ombudsnät. En välkommen service, enligt HSB.

Det finns en tydlig efterfrågan på smarta lösningar av det här slaget, som ju har en tydlig nytta, så vi är glada att kunna samarbeta med PostNord för att öka servicen och tillgängligheten för HSB Göteborgs medlemmar, säger Lizz Wiklund, hållbarhetschef på HSB Göteborg.

Nio bostadsrättsföreningar och tio hyresfastigheter deltar i det nya pilotprojektet i Göteborg. PostNord har sedan tidigare ett hundratal utplacerade paketskåp i Stockholmsregionen.

LÄS ÄVEN: Här hamnar PostNords paketskåp: "Ser ett stort intresse"

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!