Prisjakt stänger på tre marknader: “En strategisk satsning”

“Kommer tillsätta flera nya tjänster”.

Den populära prisjämförelsetjänsten Prisjakt lägger ned sin tjänst på flera marknader. Jämförelsesajten finns i flera länder världen över men nu tar man och stänger dörrarna i Polen, Italien och Irland.

Prisjakt skiftar fokus med en ny strategi som handlar om att ta tillvara på den stora potential som finns på den nordiska marknaden. Beslutet om att stänga ner vår hemsida i Polen, Italien och Irland innebär att vi frigör två arbetstjänster. Men positivt för organisationen är att vi blir än mer konkurrenskraftiga i och med att vi flyttar frigjorda resurser till de marknader vi ser har större potential, säger Prisjakt vd Peter Greberg till Ehandel.

Annons

“Danmark är en ny och viktig marknad”

Fokus flyttas alltså till Norden men också till ett antal andra nyckelmarknader där man ser en positiv utveckling. Prisjakt går under namnet PriceSpy i flera andra länder.

LÄS ÄVEN: Prisjakt satsar på Danmark: ”Ser stor tillväxtpotential”

Vi kommer att tillsätta flera nya tjänster för vidare utveckling av marknaderna i Norden, samt PriceSpy UK, Frankrike och Nya Zeeland. Danmark är ett annat exempel på en ny och viktig marknad för oss, här har vi sett en positiv utveckling som vi vill ta vidare till nästa nivå, berättar Peter Greberg.

Förändringen som alltså sägs vara en strategisk satsning på prioriterade marknader gör att Prisjakt går från att finnas på tio marknader till sju. Efter stängningarna finns tjänsten i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Nya Zeeland, Frankrike och Storbritannien.

Annons