Proteinbolaget sprängde 100-miljonersgränsen – vände till vinst

"Ett kvitto på att vi har en hållbar affär".

Proteinbolagets tillväxtresa har nu tagit företaget över drömgränsen. De omsatte nära 104 miljoner kronor under 2019, att jämföra med 88 miljoner året innan. Men inte nog med detta, man lyckades även vända till vinst. Resultatet landade på 735 000 kronor för verksamhetsåret.

Det är verkligen en milstolpe för Proteinbolaget att nu omsätta över 100 miljoner kronor och dessutom med lönsamhet! För oss är det ett kvitto på att vi har en hållbar affär och att vi följer vår plan att bygga ett bolag med tillväxt och lönsamhet, säger Mårten Åkeson, grundare och vd på Proteinbolaget, till Ehandel.

Annons

Förklaringen bakom framgångarna hittas framför allt i den egna produktportföljen. Något som även breddat affären till nya horisonter.

Under året har vi fortsatt att satsa på egna varumärken i kombination med influencer marketing med stor framgång. Vi har även lanserat egna produkter på ICA som är en spännande satsning.

"Spännande projekt"

Nu fortsätter utvecklingsarbetet för att kunna leverera fina siffror även framgent.

Under Q1 har vi jobbat mycket med att fortsätta vår utveckling av vår marginal och därmed vårt resultat. Vi har lanserat flera nya produktlinjer inom vårt eget varumärke samt fortsatt lansera produkter på ICA. Vi jobbar även med andra spännande projekt som vi hoppas kunna berätta mer om längre in på året, säger Mårten Åkeson.

LÄS ÄVEN: Proteinbolaget i samarbete med ICA: ”Riktigt häftig känsla”

Annons