Qliro bröt med VD:n – här är ersättaren

Tar över som tillförordnad.

Betalbolaget Qliro har hittat ersättaren till Carolina Brandtman på vd-posten. Det blir Jonas Arlebäck som tar över rollen som tillförordnad och han gör det från och med den 1 februari. Han kommer närmast från rollen som för vd på Lowell Sverige och ekonomichef för Lowell Norden.

Jag ser mycket fram emot att börja hos Qliro, ett bolag som jag känner som ett väldigt professionellt finansiellt bolag genom min nuvarande roll. Det ska bli spännande att få leda arbetet med att befästa Qliros position som den bästa betalpartnern till större och medelstora kundfokuserade e-handlare, säger Jonas Arlebäck i en kommentar.

Annons

Han har sedan tidigare även erfarenhet från ledande roller hos Handicare, där han bland annat ansvarade för deras börsnotering. Och Qliro själva är mycket nöjda med nytillskottet vid rodret.

Det känns väldigt bra att vi snabbt lyckats rekrytera Jonas Arlebäck som tillförordnad vd. Jonas har relevant ledarerfarenhet från den finansiella sektorn samt erfarenhet från att arbeta i noterad miljö. Jag vill också tacka Carolina Brandtman för hennes utmärkta insatser som vd, säger Lennart Jacobsen, styrelseordförande.

LÄS ÄVEN: Efter tuffa året - nu byter Qliro VD: "Rätt tillfälle för nytt ledarskap"

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!