Qliro vänder till vinst – “tredubblat säljkapaciteten”

"Väntas fortsatt vara positivt för helåret".

Betalbolaget Qliro meddelar nu preliminära siffror från årets första kvartal. Och anledningen är inte att det går dåligt utan tvärtom, sparprogrammet man initierat har gett effekt.

Som del av effektiviseringen har organisationen förstärkts, externa leverantörer omförhandlats och kontorsytan minskats, skriver Qliro.

Annons

Resultat före skatt (EBT) beräknas nu landa på 1,1 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Detta är en rejäl förbättring från fjolårets -8,6 miljoner kronor (Q1 2022).

Trots att bolagets totala kostnader har minskats, så har Qliro tredubblat säljkapaciteten och etablerat i ett nytt merchant success-team. Merchant success-teamet fokuserar på att förbättra Qliros support till handlare och på att öka hastigheten i onboarding av nya handlare.

Rörelseintäkterna ska även öka från 106 miljoner, samma period i fjol, till 113,7 miljoner kronor under Q1 i år. Planen är, som tidigare meddelats, att nu göra ett lönsamt 2023. En plan man alltså ser ut att lyckas med än så länge.

EBT-resultatet väntas fortsatt vara positivt för helåret 2023 men kan variera över de återstående kvartalen, skriver Qliro.

Annons