Rejält lyft för e-handlaren – efter tuffa året: ”Fantastiska resultat”

En doft av både tillväxt och bättre lönsamhet.

E-handlaren Parfym.se verkar inte ha lidit särskilt mycket av tuffare tider. Bolaget har visat upp sina siffror för det senaste verksamhetsåret, som avslutades i augusti 2023. Och det är ett positivt facit för parfymhandlaren.

Faktum är att man slog nytt omsättningsrekord när man ökade från 229 till 267 miljoner kronor. Men det roliga slutade inte där, för Ebitda-resultatet växte även det - från 2,5 till 11,5 miljoner kronor.

Annons

Vi är mycket glada över att kunna presentera dessa fantastiska resultat för det senaste räkenskapsåret. Denna bedrift är ett resultat av företagets starka fokus på kvalitet, innovation och kundnöjdhet, säger Jonas Häggqvist, vd för Parfym.se, i ett pressmeddelande.

Positiva besked alltså för bolaget, som året innan såg marginalerna falla kraftigt på grund av utmaningar i leverantörskedjan, samt hårdare konkurrens med prispress.

Bolaget har under andra halvan av räkenskapsåret genomfört flera åtgärder med syfte att öka kontroll och lönsamhet, vilket förbättrat resultatet under räkenskapsårets senare del, skrev man i årsredovisningen den gången.

Åtgärder som alltså även verkar ha givit ett välbehövligt lyft under 2023.

Annons