Rekordmånga ”julrobotar” på lagret – ”toppat laget”

"Jobbar i samspel med vår personal".

Julen står för dörren och den norskägda logistik- och paketleverantören Bring går för högtryck. På det nybyggda autostorelagret i Rosersberg norr om Stockholm, sköts alla tunga lyft av ett stort antal robotar.

Inför årets julhandel har vi toppat laget (och lagret reds. anm.) med 90 robotar. De jobbar i samspel med vår personal, och optimerar plockandet av paket, kommenterar Brings presschef Matilda Adelborg.

Annons

"Gör stor skillnad"

Här finns även två packmaskiner som ska ta bort så mycket luft som möjligt i paketen.

Att ställa om logistiken och minska utsläppen handlar inte bara om vilket bränsle våra bilar drivs på eller vilken energi vi har i våra byggnader. Det handlar också om mindre tilltag som i det stora hela gör en stor skillnad. Som till exempel att minska luften i varje enskilt paket, vilket gör att vi kan transportera fler paket i varje fordon, avslutar Matilda Adelborg.

Tufft börsår för robotbolaget

Robotlösningsbolaget Autostore, som bland annat Bring använder sig av, har dock haft ett tufft börsår. Aktien dalade kraftigt fram till i höstas och handlades för drygt 12 kronor i slutet av oktober.

Men sedan dess har den sakta men säkert börjat att klättra uppåt igen och nådde närmare 19 kronor på tisdagen. Men det är ändå en halvering från introduktionskursen på närmare 40 kronor under hösten 2021.

LÄS ÄVEN: Lagerrobotarna tar stryk på börsen – rasar nästan 40 procent

Annons