Rekordtillväxt för den digitala begravningsbyrån

Storsatsar på Storbritannien.

Lavendla, den digitala begravningsbyrån, når efter åtta år lönsamhet för första gången. Omsättningen uppgår nu till hela 96 miljoner kronor i Norden. Det presenteras dock inga konkreta resultatsiffror i pressmeddelandet.

Lavendla har också snabbt etablerat sig på den danska marknaden. Under 2022 på Själland och under 2023 även på Fyn och Jylland.

Annons

Vi har ett starkt team i Danmark, som visat prov föredömligt entreprenörskap. Vår bransch i Danmark har länge haft ett dåligt rykte och många byråer har inte förvaltat kundernas förtroende. Med vår modell, som ger kunden möjlighet att välja rådgivare baserat på Trustpilot-omdömen, tillgänglighet och kompetens, ger vi kunden mer inflytande och får därför också större förtroende, kommenterar vd:n Jakob Nordström.

Hittat affärslucka i UK

Sedan en tid tillbaka finns online-företaget även på den brittiska marknaden.

Storbritannien är en marknad med såväl många lokala byråer och även flera digitala aktörer. Men de flesta digitala aktörerna har nischat sig mot direktkremationer specifikt. Här bedömer vi att vi har goda möjligheter att ta marknadsandelar, med en teknisk plattform där anhöriga själva kan välja rådgivare baserat på kundomdömen med mera, kommenterar vd:n.

Bolaget, som är baserat i Stockholm, har utöver familjen Nordström också riskkapitalbolagen Eequity och Bonnier Ventures bland ägarna.

Annons