Revolutionrace-grundaren kliver av – lämnar heta e-handeln

Pernilla Nyrensten lämnar influencer-bolaget, efter knappt ett år.

Det var i fjol som Pernilla Nyrensten, medgrundare av Borås enorma e-handelssuccé Revolutionrace, köpte 5 procent av Matilda Djerfs bolag Djerf Avenue.

Men nu, mindre än ett år senare, så väljer Pernilla Nyrensten att lämna styrelsen i den heta influencerdrivna e-handeln, rapporterar Breakit.

Annons

Jag kommer fortsätta stötta Djerf Avenue och agera strategiskt bollplank. På grund av att jag har fått utökat andra uppdrag behöver jag ha en friare roll än vad ett styrelseuppdrag innebär, skriver hon i ett sms till sajten.

Fyrdubblad omsättning

Hon tillägger dock att hon stannar kvar som långsiktig ägare i bolaget, då det drivs av ”fantastiskt fina, unga entreprenörer”.

Djerf Avenue startades 2020 och omsatte redan 2021 82 miljoner kronor, vilket var en fyrdubbling från året innan. Och i år ser bolaget ut att gå mot ännu en fyrdubbling.

Pernilla Nyrensten blev en fixstjärna i startup- och e-handelsvärlden när hon tog sin e-handel Revolutionrace till börsen under 2021. Hon var nämligen den första kvinnan i sitt slag i det fallet. Hon lämnade dock vd-rollen på Revolutionrace i slutet av förra året, men kvarstår som ägare.

Annons