RevolutionRace redo för börsen – med maffig miljardvärdering

"Vi upplever ett stort intresse".

RevolutionRace har offentliggjort sitt prospekt och priset inför börsnoteringen. Det sistnämnda landar på 75 kronor aktien, vilket motsvarar ett marknadsvärde på just under 8,5 miljarder kronor.

Samtidigt står det klart att grundarna Pernilla och Niclas Nyrensten, tillsammans med ägaren Altor, säljer nära 33 miljoner aktier för 2,5 miljarder kronor.

Annons

Vi upplever ett stort intresse för vårt bolag bland både institutionella investerare och allmänheten, vilket givetvis är oerhört glädjande. RevolutionRace är ett ledande varumärke för multifunktionella kläder för en aktiv livsstil, med en skalbar digital D2C-affärsmodell, och utgör därför en attraktiv investeringsmöjlighet, säger Pernilla Nyrensten, vd och medgrundare på RevolutionRace, i ett uttalande.

Av de aktier som finns till salu så har flera större, välkända fondbolag och kapitalförvaltare plockat på sig ungefär hälften redan.

Jag ser framemot att få välkomna nya ägare genom noteringen och idag är vi stolta över att publicera vårt prospekt. Tillsammans med våra kunder, anställda, nya och befintliga aktieägare ska vi skapa världens mest rekommenderade outdoor-varumärke, säger Pernilla Nyrensten.

Hon kommer, tillsammans med Niclas Nyrensten, att äga runt 26,5 procent av sitt bolag efter genomförd börsnotering.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!