RevolutionRace säljer majoriteten av bolaget: ”Blandade känslor”

Tar fart mot miljarden.

Pernilla och Niclas Nyrensten, som grundat e-handeln RevolutionRace, har lämnat över en majoritet av sitt bolag till en ny ägare. Eller egentligen handlar det om en nygammal ägare, nämligen Altor Equity Partners som tidigare ägde 44 procent av bolaget. Nu har deras andel ökat med 20 procent, vilket alltså gör dem till majoritetsägare i det snabbväxande e-handelsföretaget.

LÄS ÄVEN: RevolutionRace passerar 300 miljoner i omsättning

Annons

Det var en köpoption som låg med i ursprungsavtalet, berättar Pernilla Nyrensten, vd för RevolutionRace, för Ehandel.

Hur känns det för er att inte längre vara majoritetsägare?

Blandade känslor då det känns lite som att de tar över vår RR-bebis! Men vi har ett otroligt bra samarbete med Altor och har samsyn på hur bolaget ska drivas framåt. Jag känner att det faktum att de väljer att nyttja optionen är ett kvitto på att de verkligen tror på RevolutionRace. Det känns också väldigt kul att de har stort förtroende för mig som VD.

I ett inlägg på LinkedIn skriver Pernilla att RevolutionRace och Altor har haft två "mycket framgångsrika år tillsammans", och att hon ser fram emot att utveckla bolaget tillsammans.

Det går otroligt bra för RevolutionRace. Vi växer med 50 procent och gör det med lönsamhet. Det är en rolig resa vi haft hittills men den har bara börjat! Jag ser fram emot att driva bolaget mot miljarden tillsammans med dem!

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!