Rickard Lyko efter tunga jullöftet: ”I värsta fall kör jag ut paketen själv”

"Allt kan hända".

Beställ den 22 december och få ditt paket före julafton. Det lovar e-handlaren Lyko i samband med årets julhandel. Datumet är mer generöst tilltaget än hos många andra företag, där 18 eller 19 december sticker ut som vanliga deadline-datum.

LÄS ÄVEN: Avslöjar: Då går gränsen för beställning med leverans före jul

Annons

Stor beställning kan ge fri frakt

Lykos variant gäller dock inte alla beställningar. Företagets vd Rickard Lyko, berättar för Ehandel att möjligheten till sen leverans beror på flera saker, som hur mycket man handlar, var man bor och vilka leveranssätt man väljer. Varor som inte finns i lager för tillfället kommer exempelvis inte att ingå.

Går man in i kassan så ser man vilka fraktsätt som finns tillgängliga. Men det är en ganska stor del som kan ta del av de här leveranserna, säger Rickard Lyko till Ehandel.

Beställer man varor på söndagen för att få dem på måndagen är det i regel olika former av hemleverans som är aktuella.

Det går inte att beställa så sent ifall man vill ha kostnadsfri leverans?

Nej. Men det beror också på hur mycket man beställer, när man kommer över vissa gränser blir några av de här fraktsätten gratis.

"Väldigt låg risk"

Enligt Rickard Lyko lämnar de sista beställningarna som inkommer på söndagen inte Lykos lager förrän måndag morgon. De som är riktigt sent ute kan i vissa fall även beställa varor den 23:e och få dem levererade på julafton, men det är inget bolaget har gått ut och gett några exakta löften om.

Vi vet av erfarenhet att det inte brukar vara något jättetryck på de här sena leveranserna. Även om det går att få sitt paket den 23 så väljer de flesta att inte chansa.

Är det inte lite läskigt att gå ut och lova ett så pass sent sista datum, det kan ju hända saker som gör att paketen inte kommer fram?

Annons

Vi ser den risken som väldigt låg. Men allt kan hända, det är ändå logistik vi pratar om.

Tidigare år har det hänt att Lykos personal - till kundernas stora glädje - personligen har kört ut paket till personer som varit extremt sent ute med att handla sina julklappar.

Vi gör vad vi kan. Jag får sätta mig i bilen och själv köra ut paket i värsta fall, säger Rickard Lyko.

LÄS ÄVEN: Lykos Black Friday-succé: Mer än tre varor i sekunden

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!