Ridestore spräckte 300 miljoner och ökade med 90 procent

Europeisk etablering ska möta den stora efterfrågan.

Sedan 2006 specialiserar sig Ridestore på extremsport-relaterade produkter, och nu redovisar bolaget ännu ett framgångsrikt år.

Viktigt att notera är att företaget förlängde sitt räkenskapsår i fjol med tre månader, fram till den sista mars. Nu har bolaget alltså ett brutet räkenskapsår.

Annons

LÄS ÄVEN: E-handlaren Ridestore sålde för 188 miljoner

Enligt årsredovisningen omsatte Ridestore 320 miljoner kronor förra året, vilket är en ökning med 70 procent trots att bolagets förra räkenskapsår täckte 15 månader. Rörelseresultatet ökade med 116 procent och landade på 65 miljoner kronor.

Verksamhetsåret har, i likhet med föregående år, inneburit stora framgångar försäljningsmässigt med en omsättningsökning om 133 miljoner kronor, en ökning med 90 procent beräknat på en 12 månaders period, skriver bolaget i rapporten.

Företaget värderar sin personal högt. I rapporten förklarar bolaget att det just är på grund av medarbetarna som Ridestore har lyckats växa så mycket under det senaste året.

Viktigt för bolagets utveckling och medarbetarnas välmående är att vår personal får den utbildning som de behöver för att må bra och utvecklas inom sina kompetensområden. Stor del av bolagets mycket positiva utveckling är hänförlig till kompetensutveckling hos personalen.

Men förutom att satsa på ett starkt team har Ridestore även fortsatt på sin europeiska expansion.

Bolaget har fortsatt på sin etablering inom EU, detta för att möta den stora efterfrågan.

Omsättningen förväntas, till stor del tack vare framgångar med egna varumärken, att öka väsentligt under kommande räkenskapsår då bolagets försäljning ökar kraftigt i Europa.

Annons

LÄS ÄVEN: Hela listan: Raketerna bland jättarna - de växte mest 

Annons