Search
Search
Close this search box.
ANNONS

Rizzo på randen till konkurs – igen: "Driften hotad"

Rizzo är i skriande behov av mer kapital igen
Rizzo/Pressbilder
Picture of David Gustavsson

David Gustavsson

Dela artikeln:

Väsk- och modehandlaren är i desperat behov av kapital igen.

ANNONS

Det ljusnade för Rizzo i början av året. Väsk- och modehandlarens långdragna rekonstruktion kunde avslutas i mars – och dotterbolaget Rizzo International AB såldes av för att nischa verksamheten ytterligare.

Men under våren har det fortsatt gått trögt med försäljningen. Lönsamheten har fortsatt att halta rejält. Rizzo har även problem med varubrist, till följd av svag likviditet. Man har helt enkelt inte råd att köpa in tillräckligt med produkter.

Bolaget har som en följd av pandemi och företagsrekonstruktion svårt att köpa in varor och rätt sortiment för att möta den efterfrågan som finns i marknaden, vilket påverkar försäljningen negativt. Skälet är främst att bolaget inte har tillräcklig likviditet, men även att beställningar inte har kunnat läggas med den framförhållningen som vissa leverantörer i branschen kräver, till följd av företagsrekonstruktionen, skriver Rizzo i ett pressmeddelande.

Måste hitta en långsiktig lösning

Rizzos lagernivå skulle behöva fyllas på med varor till ett samlat värde av 30 miljoner kronor, för att täcka försäljningsbehovet under sommaren, framgår det. Dessutom är man nu i desperat behov av pengar:

Bolaget behöver dessutom innan slutet av augusti ha hittat en långsiktig lösning avseende bolagets finansiering. Om bolaget inte får kortsiktig finansiering från huvudägarna, inte hittar en långsiktig finansieringslösning, om bankavtalet med bolagets bank inte förlängs – eller att försäljnings- och inköpsplanen över sommaren inte går att följa kommer bolaget få svårt att hantera likviditeten och därmed bolagets fortsatta drift, skriver Rizzo.

Search

Nyheter

Tjänster

Om Ehandel

Nyhetsbrevet som håller dig uppdaterad!