Rugvista levererade megatillväxt – rusade med 84 procent

"Vi har verkligen haft en fantastisk start".

Rugvista Group, som ligger bakom Rugvista och Carpetvista fick en drömstart på 2021. Mattgiganten ökade nämligen försäljningen med 84 procent, från 111 till 205 miljoner kronor under årets första kvartal. Och det samtidigt som resultatet steg från 13 till 32 miljoner kronor.

Vi har verkligen haft en fantastisk start på 2021 men vi är ödmjukt medvetna om de utmaningar vi står inför under resten av året, kommenterar Michael Lindskog, vd på Rugvista Group, siffrorna.

Annons

Rugvista Group såg rejäl tillväxt även under förra året, då omsättningen rusade från 425 miljoner till 566 miljoner kronor och även resultatet fick sig en rejäl skjuts.

Men trots den fortsatt fina utvecklingskurvan skymtas det ett par orosmoln på den annars klarblå himlen.

Covid-19 hämmar fortfarande vår förmåga att öka lagerkvantitet i den takt som vore optimal och det råder osäkerhet kring hur konsumentbeteenden kommer att utvecklas när samhällena runt om i Europa öppnas upp igen. Resultatet för första kvartalet 2020 var relativt blygsamt. Jämförelsetalen är svårare resten av året, speciellt under det fjärde kvartalet, vilket vi anser delvis beror på Covid-19 restriktionerna, säger Michael Lindskog och avslutar:

Starten på andra kvartalet har dock varit lovande med en tillväxt som ligger väl i linje med vår långsiktiga målsättning. Vi förväntar oss att den ökande takten på migrering från fysisk till digital handel kommer gynna oss även efter att pandemin är över.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!