Rugvista möblerar om – största ägaren greppar klubban

Tre nya namn tar plats i e-handlarens styrelse.

I höstas gick investmentbolaget Madhat, som äger Inkclub, in som ny delägare i Rugvista efter att ha köpt 12 procent av aktierna i bolaget. Något som innebar att man blev största ägaren i e-handlaren som säljer mattor på nätet. Nu är det ytterligare förändringar på gång.

Valberedningen i bolaget föreslår nämligen att Madhats vd och delägare, Martin Benckert, blir ny styrelseordförande i Rugvista. Den sittande ordföranden Erik Lindgren kommer att lämna styrelsen helt efter vårens bolagsstämma.

Annons

Utöver att Benckert föreslås ta plats som ordförande föreslås även Ebba Ljungerud och Patrik Berntsson som nya ledamöter.

"Inte minst inom e-handel"

Ebba Ljungerud har tidigare bland annat varit vd för gamingbolaget Paradox Interactive. Hon har även haft flera ledande roller på bettingbolagen Kindred och Betsson. I dag har hon pågående uppdrag som styrelseledamot i Canucci, samt gamingbolagen Starstable och Nordisk Games.

Patrik Berntsson är för närvarande CFO för Portfolio Brands H&M Group. Han har sedan tidigare också haft flera chefsroller inom H&M-koncernen, bland annat inom logistik och merchandising.

Tre nya ledamöter som kommer att komplettera och ytterligare stärka styrelsens samlade erfarenhet och expertis på ett antal områden, inte minst inom e-handel, inköp, logistik och internationell expansion, kommenterar Gunnar Mattsson, ordförande i valberedningen för Rugvista Group.

Annons